Kerekítő bábos torna (1-3 év)

Ha már nem tud egyhelyben ülni csak mindig menne, menne.

Az új és új helyzetekhez való mozgásos alkalmazkodás serkenti az idegrendszer érését, mivel az idegrendszer minden helyzetre a lehető legjobb mozgásválaszt próbálja adni.

Tapasztalataim szerint, ha már megtanult járni a gyermek, a mozgás megszerettetésére a legideálisabb a Kerekítő bábos torna foglalkozás. A heti rendszeresség a gyermek számára biztonságot ad, és a rendszeresség adta leglátványosabb eredményt is így tapasztalhatod meg nála.

A foglalkozásnak állandó, biztonságot nyújtó kerete van.
Minden alkalom Kerekítő Manó bábjelenetével indul. Ezekben a pár perces bábjelenetekben nemcsak az adott évszakra, jeles napokra utalunk, hanem fellelhetők a szülő-gyermek kapcsolat mindennapjai. Ebben az életkorban az életszerű szösszeneteket nagyon élvezik a kicsik. Egy vicces orrfújás, egy főzőcskézés, virágültetés mind-mind események, így alapvetően ezekre az apró dolgokra építünk.Kerekítő manó nagy sztár!Alig várják a gyerekek, hogy előbújjon és valami érdekes dolgot csináljon.

Ha a bábozás otthon folytatódik, a gyermekek érzelmi élete jócskán gazdagodik

Mozgunk mert mozogni jó és a kisgyermekek lételeme.

Célom, hogy a térben való mozgás számos formáját kipróbálhassák a gyermekek, melyre különösen nagy szükség van esős napokon, amikor nem tudnak eljutni a játszótérre.

A foglalkozás tornaszeres játéktérrel zárul. Billenő rácshinta, trambulin, lépőkavicsok, karikán átbújás, alagút és nagylabdák, babzsákok mind előkerülnek.

Kinek ajánlom a Kerekítő bábos torna foglalkozást?

- már járni tudó gyermekeknek

- azoknak a gyermekeknek akik dinamikusabbak vagy visszahúzódóbbak, esetleg kevésbé együttműködőek mint a többiek, mert náluk a báb nagy segítség a foglalkozásra való ráhangolódásban.

- akiknek fontos, hogy a játékon keresztül gyermekük a mozgást megszeresse

A foglalkozás díja:

1500Ft/ család 1 gyermek esetén

2000Ft/ család 2 gyermek esetén


Visszajelzések:

Dani anyukája mondta: "Otthon minden nap a fűrészelős tornát kell játszani. Kiköveteli magának".

Lili anyukája mondta: "Az összes nagymama és én is büszke vagyok, mert Lili a mackós tornás mondókára egyedül mozog és énekel és mindenkinek megmutatja."

Tomi anyukája mondta: "Esti lefekvésnél énekelgettem Tominak, de ő (még nem beszél mindent) mindig ugyanazt a halandzsa mondatot ismételte. A ritmusból végül rájöttem, hogy az aznapi foglalkozáson tanult dalt kéri tőlem. Pedig először hallotta."