Ötpötty

Foglalkozások

Ötpötty

Videó

Működő foglalkozások

- Mini ovi játszócsoport
- Bölcsis játszó délelőtt
- Dalolgató
- Kerekítő manó torna
- Tapicskoló
- Montessori fejlesztő foglalkozás
- Gyermekfelügyelet
- Délutáni játszócsoport

MINI OVI JÁTSZÓCSOPORT

TARTALMAS DÉLELŐTTÖK A STABIL ÓVODAKEZDÉSHEZ 20 hó-napos kortól akár 4 éves korig. Tapasztalataim alapján a legfantasztikusabb kor a gyerekek életében a mini ovis időszak. Minden érdekli őket, mindenben partnerek és mindent, de mindent megtanulnak. Értik a humort, és nagyon tudják szeretni a közvetlen környezetükben lévő felnőtteket. Nagy felelősség másra bízni őket, akár csak egy délelőttre is, azonban ha megtalálod a megfelelő felnőttet, ugródeszkát jelenthet a gyermeked életében. Mi ezt a szerepet szeretnénk betölteni. A játszócsoport a már állandó ellátást nem igénylő gyermekeknek nyújt tar-talmas délelőttöket, szocializációs lehetőséget, és megkönnyíti később a beil-leszkedést más közösségbe. Egész évben fogadjuk a gyerekeket, bármikor csatlakozhattok hozzánk, akár a hét minden napján vagy csak egy-egy dél-előtt.

Mi történik egy mini ovis délelőttön?
Reggel 8:00 órától várjuk a gyerekeket. A tízórairól az anyukák gondoskod-nak. A délelőtti játék után 9:30 – kor tízóraizunk. Szépen, fokozatosan megtanul-ják a gyerekek a tízórai előtti kézmosás szokását, azt, hogy egymást megvár-ják és figyeljenek egymásra. Mindemellett a legjobb beszélgetések és aranyos élménybeszámolók is ilyenkor történnek meg. Tízórai után a heti rendünknek megfelelően játékos, mozgásos, zenés, kreatív vagy angol foglalkozás vár rájuk, valamint sok-sok mese.

Miért jó a mini ovi?
Egyéni szükségletekhez igazított, színes foglalkozásokkal teli programokkal várjuk a gyerekeket. Ráadásul a Mini ovi megkönnyíti később a beilleszke-dést a nagyobb közösségbe.

Mikor van a mini ovi?
Naponta 8:00-12:00 között.

Kinek ajánlott a mini ovi?
Azoknak a gyerekeknek, akik óvodába készülnek, de a délelőttöket már tar-talmasan, kortársaik között töltenék.

Mennyibe kerül a mini ovi?
Napi díj: 5.500,- Ft (csak előre megbeszélés alapján, egyedi esetekben)
Havi bérlet: 36.000,- Ft (az adott hónapra érvényes)

Az árak 2024. január 1-től érvényesek.

Jelentkezés:

Bölcsis játszó délelőtt 10-12 hónapos kortól

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor már szüksége van arra, hogy néhány órát a vele egyidős gyerekekkel töltsön. A bölcsis játszó dél-előttökön a fő tevékenység a játék, eközben pedig a gyerekek megtapasztal-ják az együtt töltött idő örömét. Fontos, hogy megismerjék azt is, hogy mi-lyen egy állandó közösség tagjának lenni, milyen érzés hétről-hétre az isme-rősökkel találkozni, játékokat megosztani egymással, együtt játszani. Mi-közben pedig a gyerekek játszanak, az anyukákkal azokat a kisgyermekkor-ral összefüggő kérdéseket beszéljük meg, amik leginkább foglalkozatják őket. Örülök, hogy minden évben barátságok születnek a bölcsis játszó délelőttö-kön a gyerekek és a szülők között egyaránt. Erre nagyon büszke vagyok. Gyertek, találjatok ti is barátokat nálunk!

Visszajelzések:

Blanka anyukája:
„Nagyon sok mindent tanultam tőletek a gyereknevelésről, miközben figyel-tem, hogy hogyan játszotok a gyerekekkel, és ezek a dolgok otthon is működnek. Kipróbáltam."

Ella anyukája:
"Egyszerűen jól érezzük itt magunkat. Azt vettem észre, hogy a játékok talán nem is annyira fontosak, mint az, hogy Ella az ismerős társakkal lehet együtt. Én pedig amíg játszanak szeretek beszélgetni a többi anyukával".

Kolos anyukája mondta:
"Olyan jó a tudat, hogy van egy hely, ahol Kolos jól érzi magát és én el tudok menni nélküle ügyet intézni, és nem kell azon gondolkodnom, hogy va-jon mi van vele, mert tudom, hogy jó helyen van."

Jelentkezés:

"DALOLGATÓ" Élő gitárzene és sok-sok játék

Mikor válaszd a Dalolgatót?
- ha gyermeked szívesen mozog élő zenére
- ha bátortalan vagy visszahúzódóbb, mint a körülöttetek levő gyerekek
- ha szeretnél egy jókedvű zenés élményt magatoknak

A Dalolgató egy olyan foglalkozás, ahol a főszereplő a Mosolyra hangolók zenekar tagja, István bácsi, a gitár és természetesen a játék. A te gyermeked is szereti a zenét? Tátott szájjal hallgatja, vagy azonnal mozog a ritmusára? A Dalolgató foglalkozáson a legfőbb célunk, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a zenéhez, a dalokhoz, felkeltsük a zenei érdeklődésüket. A fog-lalkozáson sokat mozgunk, körbe járunk, leguggolunk, ugrunk és visszafor-dulunk, tapsolunk, úgy ahogy István bácsi mutatja nekünk.
A gyerekek ismerős dalokon és rövid meséken keresztül érzékelhetik a gyors és a lassú, a magas és a mély, a vidám és a szomorú, az egyenletes és a rit-mikus ellentétét, vagyis a zene alapjait. Arról nem is beszélve, hogy a kisfiúk mind meg akarnak tanulni gitározni, a lányok pedig pörgős szoknyában jönnek erre az alkalomra.

Hallottad már az Ötpöttyös dalt?
A Dalolgatóra járó ötpöttyösök - még a legkisebbek is - mutatják az ujjaikkal a számokat és énekelik István bácsival és velünk a dalt.

Hol találod meg a Dalolgató foglalkozáson elhangzó dalokat?
A zenei CD-t megvásárolhatod az Ötpöttyben is, rajta az Ötpöttyös dallal.

Az alábbi linken meghallgathatod a dalunkat:-)
https://www.youtube.com/watch?v=16_4LeGUJuw

Jelentkezés:

Kerekítő manó torna (1-3 év)

Ha már nem tud egyhelyben ülni gyermeked, hanem mindig csak menne, menne. Tapasztalataim szerint, ha már megtanult járni a gyermek, a mozgás megszerettetésére a legideálisabb módszer a Kerekítő bábos torna.
A foglalkozásnak állandó, biztonságot nyújtó kerete van. Minden alkalom Kerekítő Manó bábjelenetével indul. Ebben nemcsak az adott évszakra, jeles napokra utalunk, hanem fellelhető benne a szülő-gyermek kapcsolat is. Eb-ben az életkorban az életszerű szösszeneteket nagyon élvezik a kicsik. Egy vicces orrfújás, egy főzőcskézés, virágültetés mind-mind fontos események, így alapvetően ezekre az apró dolgokra építünk. Kerekítő manó pedig nagy sztár! Alig várják a gyerekek, hogy előbújjon, és valami érdekes dolgot csináljon.

Mozgunk, mert mozogni jó és a kisgyermekek lételeme. Célom, hogy a tér-ben való mozgás számos formáját kipróbálhassák a gyerekek, melyre külö-nösen nagy szükség van esős napokon, amikor nem tudnak eljutni a játszótérre.
A foglalkozás tornaszeres játéktérrel zárul. Billenő rácshinta, trambulin, lé-pőkavicsok, karikán átbújás, alagút és nagylabdák, valamint a babzsákok mind előkerülnek. Az új és új helyzetekhez való mozgásos alkalmazkodás serkenti az idegrendszer érését, a heti rendszeresség pedig a gyermek számára biztonságot ad. Érdemes otthon folytatni a bábozást, ettől ugyanis a gyerekek érzelmi élete jelentősen gazdagodik.

Kinek ajánlom a Kerekítő manó torna foglalkozást?
- már járni tudó gyermekeknek
- azoknak a gyermekeknek, akik dinamikusabbak vagy visszahúzódóbbak, esetleg kevésbé együttműködőek, mint a többiek, mert náluk a báb nagy se-gítség a foglalkozásra való ráhangolódásban.
- akiknek fontos, hogy a játékon keresztül gyermekük a mozgást megszeres-se

Visszajelzések:

Dani anyukája:
"Otthon minden nap a fűrészelős tornát kell játsza-ni. Kiköveteli magának".

Lili anyukája:
"Az összes nagymama és én is büszke vagyok, mert Lili a mackós tornás mondókára egyedül mozog és énekel, és mindenkinek megmutatja."

Tomi anyukája:
"Esti lefekvésnél énekelgettem Tominak, de ő (még nem beszél mindent) mindig ugyanazt a halandzsa mondatot ismételte. A ritmusból végül rájöttem, hogy az aznapi foglalkozáson tanult dalt kéri tőlem. Pedig először hallotta."

Jelentkezés:

Tapicskoló

Kreatív érzékszervfejlesztés – így lehetne röviden összegezni, hogy mi is az a Tapicskoló. A foglalkozást 20 hónapos kortól ajánljuk a kicsiknek. Óriási papírra festegetve, nagymozgásokkal indítva, egészen az apró, finom moto-rikus mozgásig jutunk el. Festünk ecsettel, hengerrel, szivacsdarabbal, leve-lekkel, nyomdázunk krumplival, gyurmázunk, színes homokot szórunk és felszabadultan tapicskolunk 45 percen keresztül. Ezekben a játékokban megismerkedhetnek a fantáziavilággal, az ismétlések-nek köszönhetően pedig fokozatosan csökkenthető a belső feszültségük. Egészen nagyóvodás korig javaslom bármelyik gyermeknek, különösen ak-kor, ha társas kapcsolataiban visszahúzódó, érzékeny, és az érzelmeit nehezen dolgozza fel.

Visszajelzés Lilla anyukájától:
"Kipróbáltunk több foglakozást, és Lilla ezt szereti a legjobban. Ráadásul ilyet otthon nem lehet csinálni."

Tapasztalataim szerint a gyerekek nagy többsége imád tapicskolni a festék-ben, szereti bámulni a színek keveredését és nyomot hagyni bármilyen mó-don a papíron. A foglalkozás után mindenképpen egy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb gyermeket viszel haza. Ráadásul, a jobb agyféltekéjét is garantáltan használja a szabad alkotás alatt.

A foglalkozáson használt anyagok gyermek-, bőr- és ruhabarátok. Azonban, ha mégis vigyázni szeretnél a ruhájára, akkor kérlek, hozzatok festő kötényt vagy váltóruhát.

Jelentkezés:

MONTESSORI képességfejlesztő foglalkozás

Kiscsoportos foglalkozás 4-7 éves gyermekek számára heti rendszerességgel. A foglalkozáson a gyerekek érzékenységi periódusaira építve komplex eszközrendszerrel dolgozunk. Az eszközök mindegyikében úgynevezett rejtett hibakontroll van, ami lehe-tővé teszi, hogy a gyermek ellenőrizze saját teljesítményét, így növeli az ön-állóságát és az önbizalmát. Mindezek nagyon fontos, alapvető tulajdonságok lesznek majd az iskolai tanulás során.

Minden eszköz és folyamat fokozatosan készíti fel a gyerekeket az iskolai életre, indirekt játékos tanulás formájában, olyan élvezetesen, hogy észre sem veszik, hogy közben tanulnak.

A foglalkozás két vonalon működik, a tehetséggondozás és a fejlesztés területén.

Tehetséggondozás: matematika, számolás, írás és olvasás iránti fokozott ér-deklődés esetén.

Fejlesztés: a Montessori eszközrendszer lehetővé teszi, hogy azok a gyere-kek, akiknél felmerül a tanulási nehézség diagnózisa (matematika, írás, olva-sás esetén), segítséget kapjanak a felzárkózáshoz, figyelembe véve az egyéni haladási tempót.

Milyen területeken lesz látványos a fejlődés?
- nyelvi, matematikai, intellektuális képességek terén
- önállóságban
- íráshoz szükséges finommozgások területén
- konkréttól az absztrakt fogalomig való eljutásban

Alkalmanként is látogatható-e a foglalkozás?
Sajnos nem, mert 1 alkalom alatt nincs lehetőség megismerkednie a gyer-meknek sem velem, sem a különböző eszközökkel. Magam is, 25 év pedagó-giai tapasztalattal a hátam mögött, 1 éven át tanultam a módszer hogyanját, és bár sokféle saját élménnyel rendelkezem fejlesztés terén, le vagyok nyű-gözve a hospitálásaim során látottaktól.

Jelentkezés:

GYERMEKFELÜGYELET

Az Ötpötty tulajdonosaként naponta tapasztalom, hogy mekkora segítség egy anyuka számára, ha néhány órára egy kicsit csak magára figyelhet, vagy egyedül, "felnőtt üzemmódban" intézheti el a család ügyes-bajos dolgait.
Amikor a kecskeméti gyermekfelügyelet és babysitter oldalt elkészítettem, elsősorban az volt a célom, hogy segítsek az Ötpöttyös anyukáknak. Azután ezt tovább gondoltam azért, hogy számíthassanak ránk azok, akiknek nincsen a közelben segítségük. A gyerekek így délutánonként örömteli órákat tölthetnek el nálunk, sok izgalmas program vár rájuk, amíg anya elintézi a fontos teendőket.

Milyen korú gyermek felügyeletét vállaljuk?
2 éves kortól fogadjuk a gyerekeket előre egyeztetett időpontban, bejelentkezés után.

Mit hozzon a szülő magával?
Időtartamtól függően enni és innivalót, ha szükséges váltó ruhát, pelenkát.

Ki foglalkozik a gyermekemmel?
Szakképzett és gyakorlott Ötpöttyös óvodapedagógus.

Mennyibe kerül az Ötpöttyös délutáni gyerekfelügyelet?

Az első óra / gyermek: 2.500,- Ft
Testvérek esetén az első óra / testvérek: 3.000,- Ft
Minden megkezdett óra ezután: 1.800,- Ft.

Az árak 2024. január 1-től érvényesek.

Egyedi igényeket teljesítünk-e?
Igen, természetesen, egy személyes egyeztetés után.

Szeretnéd, ha gyermeked összebarátkozna, és együtt játszana másokkal? Várjuk azokat a családokat is, akik szeretnék gyermektársaságban tölteni az időt délutánonként!

Jelentkezés:

DÉLUTÁNI JÁTSZÓCSOPORT

Azoknak a gyerekeknek, akik jobban érzik magukat egy kisebb közösségben, akik a csendesebb, nyugodtabb játékot szeretik.

Akik már próbálkoztak nagyobb csapathoz csatlakozni, ám a gyermek érzékenysége miatt ez nem jól sikerült és újra próbálkoznának.

Ezen a játszó délutánon, különösen figyelünk az egyszerű, természetes, zajt nem keltő játékok használatára.

A délutáni kiscsoportos játszóra a nyugodt játék tartása miatt, maximáltuk a gyermekek számát, ezért bejelentkezés nélkül senkit sem fogadunk.

Jelentkezés: